سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مرحله دوم بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در این استان آغاز شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مرحله دوم بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در این استان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر پرویز یزدانپناه در آئین آغاز غربالگری فشار خون بالا اظهار داشت: مرحله اول طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا شامل آموزش و اطلاع رسانی 17 اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی فشار خون آغاز و تا 16 خرداد ادامه داشت.
وی با اشاره به آغاز رسمی مرحله دوم سنجش بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در 716 پایگاه ثابت و سیار در استان افزود: این طرح با جامعه هدف افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی در دستور کار مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور قرار گرفته است.
دکتر یزدانپناه جمعیت استان را 713 هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد 320 هزار نفر بالای 30 سال سن دارند که 6500 نفر زن باردار و 3 هزار نفر مبتلا به بیماری کلیوی هستند که پیش بینی شود.
وی افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کیلوی را از جمله جامعه هدف اجرای طرح ملی بسیج فشار خون دانست و افزود: افراد با همراه داشتن کارت ملی به مراکز بهداشتی درمانی، خانههای بهداشت و ایستگاههای سلامت ثابت و سیار مراجعه کنند.
دکتر یزدانپناه با بیان اینکه در 25 سال گذشته، شیوع پرفشاری خون در ایران حدود 3 برابر شده است، ابراز کرد: مصرف میوه و سبزی به دلیل داشتن پتاسیم سبب کنترل بیماری فشارخون بالا میشود.
وی با اشاره به اینکه فشار خون در افراد چاق 2 تا 6 برابر بیش از افرادی بوده که اضافه وزن ندارند، بیان کرد: در ایران از هر 5 نفر یک نفر به فشار خون مبتلا بوده و معمولا فشارخون بالا علامتی ایجاد نمیکند و به همین دلیل به آن قاتل خاموش میگویند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: امیدواریم با همت و همکاری تمام دست اندرکاران و مدیران استانی بیش از 90 درصد افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی غربالگری شود.
دکتر یزدانپناه ابراز کرد: میزان شیوع بیماری برابر آمارهای موجود در مناطق روستایی استان بالای 18 درصد و در مناطق شهری حدود 10 بوده اما طبق آمارهای کشوری میزان شیوع فشار خون بالا در استان 21.4 و میانگین شیوع بیماری در کل کشور 27 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: مردم میتوانند فشار خون خود را به صورت خود اظهاری در سامانهای به نشانی salamat.gov.ir ثبت کنند زیرا این سامانه برای این مهم در نظر گرفته شده است.
دکتر یزدانپاه با اشاره به اینکه حدود 60 درصد افراد از بیماری فشار خون خود خبر ندارند، ادامه داد: شناسایی بیماران فشارخونی بدون اطلاع از بیماری خود از جمله اهداف اجرای طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» است.
به گزارش وبدا، این آئین با حضور دکتر شاهرخ کناری فرماندار بویراحمد برگزار شد.
انتهای پیام/